Onderweg

Foto: Bruno van den Elshout

Fronnie Biesma

Onderzoeken, vernieuwen, ruimte maken, dat is waar ik van hou en wat ik graag doe. Of dat nu is als ondernemer, pionier, bestuurder, verhalenvanger of filosoof. Een groot deel van mijn werkend leven speelt zich af in en rond asielzoekerscentra en mensen op de vlucht. Ik hang graag rond en werk vaak samen met kunstenaars, musici, theatermakers. In alles wat ik doe staat rechtvaardigheid en de vraag of we recht doen aan elkaar en de wereld tussen ons centraal. De laatste jaren faciliteer ik vooral socratische gesprekken waarin wordt onderzocht wat steekt, schuurt, verwart, verdeelt in de dagelijkse werkelijkheid. Het draait ook daar eigenlijk altijd om recht doen aan elkaar, aan principes, moraal, jezelf, de aarde, de wereld.

Fronnie Biesma
fronnie.biesma@gmail.com
06 52 042 394


Nadenken in het Najaar

Er is altijd wel iets wat vastzit in je hoofd. Een gedachte die je bezig blijft houden, een gebeurtenis die je niet loslaat, een vraag waar je wel eens wat langer bij stil wil staan, eens goed over na wil denken.

Dat kan 24 uur lang op een heel mooi eigen plekje aan het water in Friesland. Een klein appartement met een keuken, een bed en een tafel. Van daaruit kun je 24 uur alleen zijn, lange wandelingen langs het water en/of door de weilanden maken. Tussendoor zijn er twee filosofische gesprekken waarin we wat je bezig houdt onderzoeken.

Hoe het werkt
Je bestelt boodschappen voor het eten bij mij, of neemt ze zelf mee.
Je komt donderdag om 10.00 uur aan, installeert je en daarna volgt het eerste gesprek.
Ik luister, stel je vragen en om 12.00 uur heb je een scherpe vraag waarmee je, wandelend, tekenend, schrijvend, of op een andere manier die voor jou het beste werkt, aan de slag kan.
We spreken af wanneer we elkaar weer ontmoeten voor het tweede gesprek.
Na het gesprek neem je de tijd om schrijvend, tekenend of schilderend iets mee terug te nemen.
De volgende dag vertrek je om 10.00 uur.

Zo eenvoudig kan het zijn.

Data
3/4 oktober
7/8 november
21/ 22 november
Er is nog 1 plek beschikbaar, keuze uit 10/11 oktober of 14/15 november.

Kosten
Vroegboekkorting voor 1 juli 2024: 250 euro (incl. BTW) 
Daarna: 300 euro (incl. BTW) 

Locatie
Goingarijp

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar fronnie.biesma@gmail.com.